Un buchet-compliment implică o compoziție mică de trei până la nouă muguri dăruiți celor dragi, rudelor sau prietenilor. Livrarea de flori gen buchet-compliment în Sîngerei este destinată domnișoarelor și femeilor tinere, un astfel de gest neobligativ poate exprima simpatie sau recunoștință.

În florărie, nu există criterii specifice pe care trebuie să le îndeplinească un buchet de compliment. Mulți florari respectă următorii parametri:

– numărul de fire nu depășește cincisprezece. Compoziția nu trebuie să fie masivă și grea.

– design laconic. Ambalajul este selectat în așa fel încât plantele să pară cât mai naturale.

– se folosesc flori de acelasi tip. Este permisă completarea cu verdeață.

– cost leger. Procurarea unui buchet trebuie să fie ajustată la bugetul clienților.

Unul din buchetele-complimente populare este un aranjament de flori în miniatură în stil coreean. În astfel de ansambluri, accentul este pus pe o singură floare și ambalaj de lux.

Buchetele-complimente pot fi complectate din diferite plante. Astăzi, printre florile preferate se numără trandafirii, bujorii, crizantemele, lalelele, hortensiile. Acestea din urmă arată perfect combinate cu gypsophila. Compoziția arată atractiv și frumos. De asemenea, ansamblurile de flori uscate capătă popularitate.

În ce cazuri poți oferi un buchet-compliment?

Principala caracteristică a unor astfel de compoziții este că sunt prezentate rar la sărbători importante precum nunți, zile de naștere, logodne. Dar există multe alte motive pentru un astfel de cadou:

1) Întâlnire. Un buchet- compliment prezentat unei fete la prima întâlnire vă va demonstra simpatia.

2) Întâlnirea cu cineva drag dintr-o călătorie de afaceri sau vacanță. Un aranjament de hortensii albastre este ideal. Nuanța albastră înseamnă fidelitate.

3) Sprijinul unei persoane în momentele dificile ale vieții.  Acceptarea florilor reprezintă o plăcere, mai ales în timpul necazurilor vieții. În acest caz, compozițiile de culori expresive sunt potrivite.

Un buchet-compliment îți permite să ameliorezi dispoziția unei persoane dragi și poate fi prezentat chiar fără motiv. Livrarea de flori proaspete și cadouri originale la Sîngerei permite să faceți o surpriză neașteptată pentru persoana dragă.