Principiile de baza a consumul corect de bere este lipsa de graba si o gustare bune.Ce tine de gustari, supermarketurile ofera optiuni traditionale, dar destul de enervante: chipsuri, biscuiti, squid, peste uscat. Insa este cunoscut faptul ca alegerea gustarilor la bere se bazeaza pe principiul compensarii si contrastului gustului.O bere bunaBerea este o bautura democratica. In calitate de gustari la bere accepta si coloana vertebrala de somon afumat, si dorada uscata, si somonul scump ca aperitiv etc cu o singura conditie – zakuska trebuie sa evidentieze gustul berii. Restul depinde de dorinta consumatorului, care este liber sa aleaga intre gustari usoare sau copioase, peste sau carne, reci sau calde.Cele mai trendy combinatii de mancaruri si bere includ:
- chipsuri si pesmeti;
- urechiuse sau rituri de porc afumate;
- carnateii Bratwurst dupa o reteta nemteasca, care foarte bine se potrivesc cu lager sau stouts light;
- inele sau aschii de calmar;
- rondele de ceapa;
- aripioare de pui prajite;
- stavrid, stiuca, hamsii, platica si alti peste uscati, afumati si sarati.