Pizza este o minune culinară, îndrăgită necondiționat de sute de milioane de adulți și copii din întreaga lume. Varietatea de umpluturi o face un adevărat deliciu universal. În plus, este o adevărată salvare atunci când nu aveți dorința sau posibilitatea de a găti, dar doriți cu adevărat să vă bucurați de o masă gustoasă și consistentă.

Din epoca medievală până la pizza modernă în Bălți – context istoric

Istoria pizzei italiene este strâns legată de orașul Napoli, care este considerat a fi locul în care s-a născut acest celebru fel de mâncare.  Însuși termenul „pizza” a apărut pentru prima dată anume acolo, în secolul al XVI-lea. La acea vreme, era un fel de mâncare simplu, făcut dintr-un strat subțire de aluat, care era copt cu o varietate de umpluturi. Era popular în rândul categoriilor mai sărace ale societății, deoarece era accesibil și nutritiv.

Pizza a luat cu adevărat avânt la sfârșitul secolului al XIX-lea, când pizzeriile au început să devină o activitate de petrecere a timpului liber foarte populară printre locuitorii din Napoli.

Faimoasa pizza „Margherita” a fost creată în onoarea reginei Margareta de Savoia în 1889. Bucătarul a pregătit această pizza folosind ingrediente cu culorile drapelului italian: brânză mozzarella (albă), roșii (roșu) și busuioc (verde).

De-a lungul timpului, pizza a devenit un fenomen global, sute de varietăți de umpluturi, combinații de aluat și sosuri apărând în diferite țări pentru a reflecta gusturile locale. Astăzi, livrarea de pizza în Bălți este o modalitate excelentă de a vă răsfăța pe dumneavoastră și pe cei dragi cu o pizza delicioasă și diversificată, fără bătăi de cap.

Pizza italiană în Bălți

Vreți să gustați cea mai gustoasă pizza din oraș? Comandă pizza în Bălți cu livrare de la restaurantul dumneavoastră preferat, iar o bucată „festivă” din Italia vă va aștepta la cină. Ofertele de pizza tradițională din Bălți acoperă o gamă largă de combinații, de la rețete clasice cu ingrediente tradiționale, interpretări vegetariene, până la specialități care îi vor surprinde chiar și pe gurmanzii rafinați.

Livrare de la cele mai bune pizzerii, inclusiv Andy’s Pizza și Pizza Max.  Este o soluție convenabilă pentru orice ocazie – fie că este vorba de o seară cu prietenii, o sărbătoare în familie, un eveniment corporativ sau pur și simplu o seară liniștită în fața televizorului. Accesați meniul și alegeți pizza preferată +37378126777 (viber, whatsapp)